Hoe noem je de punt van een schoenveter?

How do you call the tip of a shoelace? - Senkels
Je schoenen strikken? Geen probleem. Maar hoe heet het uiteinde van de schoenveter eigenlijk?
Hoewel elk klein kind wel een manier kent om een schoenveter te strikken, zijn er zeker ook volwassenen die nog steeds niet weten hoe het uiteinde van een schoenveter eigenlijk heet.

Het uiteinde van een schoenveter heeft wel degelijk een naam
Heeft het uiteinde van de schoenveter überhaupt een vaste term? Of is het een van die dingen die je alles kunt noemen, vrij van zin en verstand?

Nee. Er is eigenlijk een extra naam voor het kleine stukje plastic of metaal aan het eind van een schoenveter, het heet een "naald" of "aglet". In het geval van schoenveters van synthetische vezels zijn de "naalden" puntig aan elkaar gelast of met een folie van plastic eromheen geplakt. Als het uiteinde van een schoenveter is afgewerkt met een stukje metaal, heet het "aglet".

Wij, bij Senkels, richten ons uitsluitend op het aanbieden van schoenveters met metalen aglets, omdat hun duurzaamheid onovertroffen is en ze bovendien een unieke uitstraling hebben.

Dejar un comentario

Por favor tenga en cuenta que los comentarios deben ser aprobados antes de ser publicados

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Dit vind je misschien ook leuk

Schoenen met veters en schoenen met klittenband of rits zijn twee verschillende soorten schoeisel die hetzelfde doel dienen: het beschermen en ondersteunen van de voeten. Hoewel beide soorten schoenen comfortabel kunnen zijn, zijn er bepaalde voor- en nadelen aan elk als het gaat om comfort en voetgezondheid.
How do you call the tip of a shoelace? - Senkels
Je schoenen strikken? Geen probleem. Maar hoe heet het uiteinde van de schoenveter eigenlijk? Hoewel elk klein kind wel een manier kent om een schoenveter te strikken, zijn er zeker ook volwassenen die nog steeds niet weten hoe het uiteinde van een schoenveter eigenlijk heet.